Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/users/0/tymote/web/yusukeseki/wp-content/plugins/types/embedded/includes/wpml.php on line 636

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/users/0/tymote/web/yusukeseki/wp-content/plugins/types/embedded/includes/wpml.php on line 653
I SEE ALL | Yusuke Seki

Yusuke Seki

ISEEALL_yusukeseki_0

Project Information

Open Month / Year
November 2018
Photographer
Takumi Ota
Client
I SEE ALL
Web
http://iseeall.net/
Location
OSAKA, Japan

I SEE ALL

That which is hidden, put on display

The boutique “I SEE ALL” is located on the second floor of a converted bank building built in 1922 in central Osaka. As the space had been renovated before the store moved in, Yusuke Seki was commissioned to design the interior and furniture. The most significant intervention consists of a single shelf, executed in vermillion-coated steel, that bisects the room and marks the separation between the sales floor and the back-end of the store . The custom-built shelf has a span of 4.6 meters, and is kept hollow to reduce weight and avoid sagging. Installed at just around eye-level, the shelf is practically unavoidable.

 

The decision to mark the public and private areas of the store with nothing but a filigree shelf has a practical reason: The large bay window in the corner, a characteristic feature of the historic building, was too precious to block off with a harder partition and ban to the back of the store. At the same time, the shelf recalls a graphic annotation that a designer might draw in red pen to indicate a separation in a plan. Understood as a two-dimensional line transposed into three-dimensional space, the shelf also takes on the quality of an abstract symbol, the idea of a partition reduced to a pure sign – a nod to Yusuke Seki’s approach of using minimum means to achieve maximum impact.

 

The merchandise tables with built-in drawers have also been designed with an element of surprise in mind. While they present as solid blocks when seen from the front, the other three sides have been deliberately left exposed, as if left half finished. The internal mechanisms of the drawers, with all of their nuts and bolts, thus become visible from the outside: a rebellion against the sleek minimalism that characterizes many high-fashion boutiques.

 

Indeed, the idea of revealing that which usually remains hidden is an organizing principle of this design. Like the normally invisible labor of the drawer slide mechanisms, the workings of the back-end of the store are here brought to light.  The name, after all, speaks for itself: “I SEE ALL”.

IMG_5681のコピー IMG_5679のコピー IMG_5678のコピー IMG_5677のコピー IMG_5676のコピー IMG_5675のコピー Shot with DxO ONE

Yusuke Seki


About


Yusuke Seki are Japan based Design team.

Their approach to design challenges is to conceptualise and revaluate into irreplaceable design with new interpretations. His designs embrace simplicity and minimalism at first glance and his inspiration comes directly from aspects which already exist within the context: such as materials, location, histories; all gathered and represented through the formal design approach. The function is essential in his design but through his work he focuses on facts and phenomena from the environment, including the essential design methods from the past, passed through to the future.

 

The Great Indoors Award 2015

The American Architecture Prize 2016 Platinum Award

The German Design Award 2017

 


Contact email :
info@yusukeseki.com


Studio adress :

 

Tokyo office:
♯703 3-27-9 Gohongi
Meguro-ku, Tokyo
Zip 153-0053 Japan

 

Kyoto office:
460 Daikoku-cho
Inokuma-Dori Kamigyo-ku, Kyoto
Zip 602-8245 Japan

×